Μόκα, το θρυλικό παγωτό μιας άλλης εποχής

Είναι γεγονός πως το vintage είναι μια από τις πιο hot τάσεις της εποχής μας. Είτε πρόκειται για ένα σκονισμένο δίσκο που ξεθάψαμε σε κάποια γωνιά του σπιτιού, είτε για ένα έπιπλο που πρωταγωνιστεί για πολλές δεκαετίες στο σαλόνι μας και ξαφνικά θεωρείται και πάλι “in”…

Αντικείμενα που πολλοί έχουμε από την οικογένειά μας μοσχοπωλούνται σε trendy μαγαζιά σ’ όλο τον κόσμο. Καθετί ρετρό έχει μια χάρη, σαν ένα παραμύθι για όσους δεν την έζησαν, και μια νοσταλγία για τους μεγαλύτερους.

Και τι κοινό έχει το παραμύθι και η νοσταλγία; Μα φυσικά τη γλύκα! Ρετρό γλύκα λοιπόν και με λίγη δροσιά, αφού καλοκαίριασε.

Γεύση απ΄τα παλιά, ένα παγωτό που όλες οι μαμάδες και οι γιαγιάδες έφτιαχναν στα σπίτια, χτυπώντας το υπομονετικά, τότε που ακόμα δεν υπήρχαν μηχανές. Παγωτό καφέ της μαμάς, με 4 υλικά.

 

ΥΛΙΚΑ:

1 συσκευασία φυτική σαντιγί

1 συσκεασία ζαχαρούχο γάλα

1 συσκευασία εβαπορέ γάλα

3-4 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει κρεμώδης. Προσθέτουμε σιγά- σιγά το ζαχαρούχο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε το εβαπορέ και τον καφέ, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Αν έχουμε παγωτομηχανή, αδειάζουμε το μίγμα και χτυπάμε μέχρι να κρυώσει και να γίνει παχύρευστο. Εναλλακτικά, αδειάζουμε σ’ ένα σκεύος και το βάζουμε στην κατάψυξη, ανακατεύοντάς το ανά 2-3 ώρες (τουλάχιστον 3-4 φορές), ώστε να παγώσει ομοιόμορφα.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s