Η ζύμη δύο υλικών που έχει τρελάνει το διαδίκτυο

Ζύμες υπάρχουν πολλές. Αφράτες, μαστιχωτές, τραγανές, με μαύρο αλεύρι ή με λευκό, με κίτρινο (από καλαμπόκι) ή μια μίξη όλων αυτών.

Οι food bloggers ορκίζονται στη λεία ζύμη, που είναι γεμάτη λιπαρά, αλλά οι fitness bloggers την απορρίπτουν κατηγορηματικά. Εμείς που θέλουμε ζύμη στο τραπέζι μας χωρις τις θερμίδες, αλλά με όλη τη νοστιμιά που θέλουμε, τι κάνουμε;

Είναι πολύ απλό. Κάνουμε αυτή την πανεύκολη ζύμη με δύο μόνο υλικά και την αποθηκεύουμε στην κατάψυξή μας για να τη χρησιμοποιήσουμε σε όποια συνταγή επιθυμούμε. Γίνεται βάση για πίτσα, γίνεται πρέτζελ, κουλουράκια, μπέιγκελς, cinnamon rolls και ό,τι άλλο περάσει από το μυαλό σας.

Την συγκεκριμένη ζύμη που περιέχει μόνο αλεύρι και γιαούρτι, την είχαμε δει στο παρελθόν, αλλά δυστυχώς (ή και ευτυχώς) δεν υπήρξε ποτέ έρωτας με την πρώτη ματιά.

Το γιαούρτι δίνει στη ζύμη μια ευχάριστη γεύση, αλλά μπορείτε πάντα να προσθέσετε και κάποια καρυκεύματα. Και ενώ είναι αλήθεια ότι αυτή είναι μία από τις πιο εύκολες ζύμες που θα κάνετε ποτέ, αυτό που την κάνει πραγματικά εντυπωσιακή είναι όλα αυτά τα διαφορετικά και νόστιμα φαγητά που μπορείτε να κάνετε με αυτή.

Χρειάζεστε μόνο αλεύρι και γιαούρτι. Οι αναλογίες είναι 2/1, δηλαδή δύο κούπες αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του) και μία κούπα γιαούρτι. Ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι στο γιαούρτι και μόλις αρχίσει να δένει, ξεκινήστε το ζύμωμα -δεν χρειάζεται πολύ ώρα, απλά να ομογενοποιηθεί. Η ζύμη είναι έτοιμη.

πηγή: bovary.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s