Πώς θα φύγει η μυρωδιά του μαγειρεμένου ψαριού απ΄την κουζίνα

στις

Το ψάρι είναι μια πολύ υγιεινή τροφή και μάλιστα μπορεί να γίνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Πολλά fancy εστιατόρια διαθέτουν gourmet πιάτα με ψάρι, καθώς πρόκειται και για μια ακριβή τροφή.

Το να το μαγειρεύουμε όμως είναι διαφορετικό. Είναι πιο δύσκολο.Το ψάρι είναι ένα tricky τρόφιμο που θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση και προσοχή. Το πιο βασικό πρόβλημα είναι η μυρωδιά που αφήνει πίσω του.Όταν μαγειρευτεί, ακόμα κι όταν φαγωθεί, η μυρωδιά του μένει στα πιάτα και γενικότερα στην κουζίνα.

Πρώτα απ΄όλα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το πραγματικά φρέσκο ψάρι δεν μυρίζει. Η μυρωδιά όμως έχει να κάνει και με τον τρόπο μαγειρέματος. Για παράδειγμα, το τηγάνισμα προκαλεί έντονη μυρωδιά, ωστόσο, άλλες τεχνικές, όπως το να βάλουμε το ψάρι σε αλουμινόχαρτο ή χαρτί μπορεί να περιορίσει το πρόβλημα.

Ειδικοί προτείνουν να «εξουδετερώσουμε» τις μυρωδιές πριν το μαγείρεμα με το να μουλιάσουμε το ψάρι σε γάλα ή διάλυμα από νερό και λεμόνι,όπως διαβάζουμε στο Reader’s Digest.

Αν όμως είναι ήδη αργά και η μυρωδιά έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στην κουζίνα, μπορουμε να αναμείξουμε ξύδι με νερό και να το βράσουμε για λίγο. Μπορούμε, ακόμη, να προσθέσουμε στικ κανέλας ή έλαιο λεβάντας για πιο ευχάριστο άρωμα στην ατμόσφαιρα. Έτσι, η μυρωδιά του ψαριού θα εξαφανιστεί, σύμφωνα με το Good Housekeeping.

Ακόμη, πριν το μαγείρεμα, είναι καλό να κλείσουμε όλες τις εσωτερικές πόρτες ώστε να μην κυκλοφορεί η μυρωδιά στα δωμάτια αλλά να παραμείνει μόνο στην κουζίνα. Ανοίγοντας το παράθυρό ή την πόρτα της κουζίνας θα καταφέρουμε να κυκλοφορήσει ο αέρας και να πάρει την μυρωδιά προς τα έξω. Φυσικά, καθαρίζουμε τα λάδια ή τα σκουπίδια που περιέχουν ψάρι ώστε να μην παραμένει η μυρωδιά.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψήσουμε… μπισκότα για να μοσχοβολήσει η κουζίνα με γλυκό άρωμα που θα καλύψει αυτό το κολλώδες του ψαριού.

πηγή: bovary.gr

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s