Πώς θα φύγει η μυρωδιά του μαγειρεμένου ψαριού απ΄την κουζίνα

Το ψάρι είναι μια πολύ υγιεινή τροφή και μάλιστα μπορεί να γίνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Πολλά fancy εστιατόρια διαθέτουν gourmet πιάτα με ψάρι, καθώς πρόκειται και για μια ακριβή τροφή.

Το να το μαγειρεύουμε όμως είναι διαφορετικό. Είναι πιο δύσκολο.Το ψάρι είναι ένα tricky τρόφιμο που θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση και προσοχή. Το πιο βασικό πρόβλημα είναι η μυρωδιά που αφήνει πίσω του.Όταν μαγειρευτεί, ακόμα κι όταν φαγωθεί, η μυρωδιά του μένει στα πιάτα και γενικότερα στην κουζίνα.

Πρώτα απ΄όλα, πρέπει να γνωρίζουμε ότι το πραγματικά φρέσκο ψάρι δεν μυρίζει. Η μυρωδιά όμως έχει να κάνει και με τον τρόπο μαγειρέματος. Για παράδειγμα, το τηγάνισμα προκαλεί έντονη μυρωδιά, ωστόσο, άλλες τεχνικές, όπως το να βάλουμε το ψάρι σε αλουμινόχαρτο ή χαρτί μπορεί να περιορίσει το πρόβλημα.

Ειδικοί προτείνουν να «εξουδετερώσουμε» τις μυρωδιές πριν το μαγείρεμα με το να μουλιάσουμε το ψάρι σε γάλα ή διάλυμα από νερό και λεμόνι,όπως διαβάζουμε στο Reader’s Digest.

Αν όμως είναι ήδη αργά και η μυρωδιά έχει αρχίσει να εξαπλώνεται στην κουζίνα, μπορουμε να αναμείξουμε ξύδι με νερό και να το βράσουμε για λίγο. Μπορούμε, ακόμη, να προσθέσουμε στικ κανέλας ή έλαιο λεβάντας για πιο ευχάριστο άρωμα στην ατμόσφαιρα. Έτσι, η μυρωδιά του ψαριού θα εξαφανιστεί, σύμφωνα με το Good Housekeeping.

Ακόμη, πριν το μαγείρεμα, είναι καλό να κλείσουμε όλες τις εσωτερικές πόρτες ώστε να μην κυκλοφορεί η μυρωδιά στα δωμάτια αλλά να παραμείνει μόνο στην κουζίνα. Ανοίγοντας το παράθυρό ή την πόρτα της κουζίνας θα καταφέρουμε να κυκλοφορήσει ο αέρας και να πάρει την μυρωδιά προς τα έξω. Φυσικά, καθαρίζουμε τα λάδια ή τα σκουπίδια που περιέχουν ψάρι ώστε να μην παραμένει η μυρωδιά.

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ψήσουμε… μπισκότα για να μοσχοβολήσει η κουζίνα με γλυκό άρωμα που θα καλύψει αυτό το κολλώδες του ψαριού.

πηγή: bovary.gr

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s