Σούπα κρεμμυδιού για το hangover και όχι μόνο!

«Η σούπα ζεσταίνει την καρδιά, ικανοποιεί την πείνα, εξαφανίζει την ένταση της ημέρας και ξυπνάει και εκλεπτύνει την όρεξη», έλεγε ο διάσημος γάλλος σεφ Ογκίστ Εσκοφιέ.

Υπάρχει μία διάσημη σούπα, που «εφευρέθηκε» κατά λάθος, όταν ο Λουδοβίκος ΙΕ’ γυρίζοντας με την παρέα του από το κυνήγι στο κατάλυμμά του, βρήκε μόνο βούτυρο, κρεμμύδια και σαμπάνια. Τα έριξαν όλα στην κατσαρόλα και το αποτέλεσμα ήταν μια υπέροχη κρεμμυδόσουπα.

Οι Βερσαλίες λάτρεψαν τη νέα σούπα και σύντομα ανακάλυψαν ότι εκτός από νόστιμη, είχε και την ιδιότητα να καλύπτει την έντονη μυρωδιά της βαριάς οινοποσίας. Έτσι πήρε το παρατσούκλι «σούπα των μπεκρήδων» και μέχρι σήμερα σε πολλά σπίτια στη Γαλλία θεωρείται η ιδανική τροφή για μετά από μεθύσι.

Η κλασική γαλλική συνταγή είναι δοκιμασμένη και γνωστή, αλλά εγώ θα ήθελα να προτείνω μια ενδιαφέρουσα παραλλαγή της: κρασί Μαδέρα αντί για λευκό κρασί που προσθέτει μια πλούσια γλυκιά γεύση στο ζωμό και τα σιγομαγειρεμένα κρεμμύδια.

Αν θέλετε, λοιπόν, να μοσχομυρίσει το σπίτι σας – και πράγματι θα μοσχομυρίσει, σε αντίθεση με τη φήμη που έχει το κρεμμύδι στη μαγειρική – δοκιμάστε την κρεμμυδόσουπα, που σας προτείνω. Συνταγή απλή, που χρειάζεται μόνο εξαιρετικής ποιότητας υλικά και υπομονή, καθώς απαιτείται αρκετός χρόνος για να σιγομαγειρευτεί και να βγάλει το άρωμα, τη γεύση και την υφή που θέλουμε.

Δείτε τη συνταγή εδώ: bostanistas.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s