2019: Τι θα “φορεθεί” στo φαγητό; Όλες οι νέες τάσεις

Ένας μήνας και κάτι έμεινε μέχρι ν’ αποχαιρετίσουμε το 2018 και να υποδεχτούμε τη νέα χρονιά, που θα φέρει νέες τάσεις όπως κάθε χρονιά που έρχεται. Τι θα είναι όμως “της μόδας” στο φαγητό το 2019; 

H Nάνσυ Μητσοστέργιου γράφει:

Αυτή τη χρονιά το αβοκάντο έκανε δυναμική εμφάνιση και θα επιστρέψει και τη νέα χρονιά σε ακόμη καλύτερες version. Το Whole Food ανακοίνωσε τα νέα trends στο φαγητό για το 2019 και αυτά περιλαμβάνουν από παγωτό αβοκάντο, μέχρι βούτυρο από φύκια.

Τρόφιμα με επιρροές από την Ασία, την Ωκεανία και τις δυτικές ακτές της Βόρειας και Νότιας Αμερικής θα κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο 2019. Τροπικά φρούτα όπως τα guava, dragon fruit και passionfruit, θα πρωταγωνιστούν σε smoothies, ροφήματα κλπ. Επίσης η ζάχαρη πρόκειται να αντικατασταθεί από φυσικά γλυκαντικά.

Προβιοτικά
Αν και οι πληροφορίες για τις επιδράσεις του στο σώμα και στον οργανισμό είναι ακόμη περιορισμένες, τα brands που επικεντρώνονται στο wellness έχουν ξεκινήσει μια «εκστρατεία», στην οποία μπορείς να λάβεις τα προβιοτικά μέσα από τροφές όπως η granola, η βρώμη, οι ξηροί καρποί, οι σούπες, αλλά και οι μπάρες δημητριακών.

Φυτικά τρόφιμα
Τα φυτικά προϊόντα έχουν αρχίσει να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος, με αυτούς που απορρίπτουν το κρέας να αυξάνονται συνεχώς. Τα μανιτάρια έχουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά, ενώ έδαφος κερδίζουν και τα πατατάκια που είναι φτιαγμένα από ασπράδι αυγού.

Τι λες; Είσαι έτοιμη να δοκιμάσεις καινούργια πράγματα τη νέα χρονιά;

πηγή: queen.gr

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s