Μ. Βρετανία-Κίνα σημειώσατε Χ

Τι δουλειά έχει το σιγομαγειρεμένο βρετανικό ελάφι μέσα σε τραγανή ζύμη σ’ ένα κινέζικο εστιατόριο; Το διάσημο πλέον στο Λονδίνο venison puff είναι ένα πάντρεμα βρετανικής και κινέζικης κουζίνας. Θα το βρείτε στα εστιατόρια Duck and Rice και Yauatcha του Alan Yau, ιδρυτή επίσης των εστιατορίων Hakassan, Busaba Ethai και του πιο γνωστού σε μας Wagamama. Τα Duck and Rice και Yauatcha βρίσκονται στο Soho, την ανερχόμενη και πιο μοδάτη γειτονιά του Λονδίνου, με κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης αυτή τη στιγμή.

Μου είχαν πει ό,τι είναι από τα καλύτερα πιάτα που μπορεί κανείς να δοκιμάσει όταν επισκεφθεί το Λονδίνο, αλλά δεν πίστευα πόσο καλό μπορεί να είναι ένα φύλλο σφολιάτας γεμιστό με ελάφι. Μια δοκιμή ήταν αρκετή για να πειστώ… Απερίγραπτο! Τραγανό απ’ έξω και ζουμερό μέσα, θύμιζε κάπως το βρετανικό Beef Wellington (μοσχαρίσιο φιλέτο τυλιγμένο σε σφολιάτα), αλλά ήταν πιο ελαφρύ και με πιο λεπτή γεύση.

Το συγκεκριμένο πιάτο συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα πιάτα σ’ ολόκληρο το Λονδίνο, σύμφωνα με το Timeout, και μπορώ να καταλάβω το γιατί!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s